Vervelend incident rondom Roda-ster krijgt staartje: Geen oerwoudgeluiden
Gyasi tegengesproken door oude club

Vervelend incident rondom Roda-ster krijgt staartje: "Geen oerwoudgeluiden"

09-08-2015 14:15
16

Edwin Gyasi blonk zaterdag namens Roda JC Kerkrade uit tegen Heracles Almelo, zijn oude club. Roda won bij de terugkeer in de Eredivisie met 3-1 van de Overijsselse club. Na afloop had een vervelend incident plaats, Gyasi maakte melding van het feit dat het Heracles-publiek apengeluiden maakte.

Dat zou zijn gebeurd op het moment dat Gyasi naar het vak met Heraclieden liep. Maar Heracles neemt afstand van de vermeende apengeluiden. Directeur Nico-Jan Hoogma gaat op de clubsite in op het voorval. "Vanaf mijn plek heb ik niks meegekregen van hetgeen beweerd wordt. Ik heb niets vernomen van oerwoudgeluiden vanuit ons supportersvak", aldus het directielid.

"Ook vanuit de commandopost zijn er geen signalen over het voorval binnengekomen", vervolgt veiligheidscoördinator Kris van der Elst van Heracles. De KNVB gaat in ieder geval onderzoek doen naar het incident, zo meldt FOX Sports. Woordvoerder Hans van Kastel sprak dat weer tegen. Eerst moet er informatie worden verzameld, na het weekeinde valt er een besluit over een eventueel onderzoek.