Weggestuurd Ajax-talent maakt basisdebuut tégen Ajax: Dan ben ik heel sterk
Talent maakt droomweek door

Weggestuurd Ajax-talent maakt basisdebuut tégen Ajax: "Dan ben ik heel sterk"

09-08-2015 16:56
4

Achille Vaarnold maakt één van de mooiste weken in zijn leven door. De jongeling van AZ maakte tegen Ajax zijn basisdebuut. Afgelopen donderdag viel de aanvaller al in tegen Istanbul Basaksehir.

"Eerst mijn Europese debuut, en vervolgens onverwacht ook mijn Eredivisie-debuut... Twee dagen van tevoren trainde ik nog bij de reserveploeg. Maar vlak voor de wedstrijd viel Dabney dos Santos ineens uit met een knieblessure. Heel zuur voor Dabney. Ik had het helemaal niet door, maar ineens stond Dabney aan de kant", aldus de belofte op de clubsite van AZ. "De trainer kwam naar me toe en zei: 'Lopen! Je hebt nog vijf minuutjes om je klaar te maken en je hoort zo wel wat de bedoeling is'. Toen ging ik er nog helemaal niet vanuit dat ik zou spelen. Ik dacht: dit is gewoon voor de zekerheid."

"Of ik realiseer me dat het een bijzonder moment voor me is? Nou, niet tijdens de wedstrijd. Daar was ik helemaal niet mee bezig. Van zenuwen had ik ook geen last. De trainer heeft me ook gerustgesteld door te zeggen dat ze vertrouwen in me hebben en ik gewoon mijn ding moest doen. En het zegt natuurlijk ook wel wat dat ik een goede speler als Muamer Tankovic op de bank houd. Dat vertrouwen moet ik dit seizoen terugbetalen", weet Vaarnold.

Vaarnold kwam zes jaar geleden in de opleiding van de Alkmaarders terecht, nadat hij werd weggestuurd uit de opleiding van Ajax. Tégen de Amsterdammers speelde hij als linksbuiten. "Maar ik ben eigenlijk een spits. Een spits die diepgang heeft maar voornamelijk een aanspeelpunt is. Vooral als ik in mijn voeten word aangespeeld, ben ik heel sterk. Hopelijk zit ik vaak bij de wedstrijdselectie en gaan jullie nog veel van me zien dit jaar."