Ajax-middenvelder laat contract ontbinden en is op weg naar mede-eredivisionist

Ajax-middenvelder laat contract ontbinden en is op weg naar mede-eredivisionist

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2015 om 09:21di 11-08-2015 om 09:21

De weg naar PEC Zwolle ligt open voor Abdelmalek El Hasnaoui. De 21-jarige middenvelder heeft zijn contract bij Ajax ontbonden en kan tekenen in Overijssel.

Dat meldt De Stentor dinsdagochtend. El Hasnaoui meldde zich maandag al op de training in Zwolle en tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract voor één jaar, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Eerder klonken geluiden dat hij als amateur zou neerstrijken in het IJsseldelta Stadion.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, zet vaart achter de komst van El Hasnaoui en doet er alles aan om hem speelgerechtigd te krijgen voor de competitiestart, woensdag in eigen huis tegen SC Cambuur. Als het lukt, zit het talent waarschijnlijk meteen bij de PEC-selectie door de knieblessure van Ryan Thomas. Ron Jans kan ook niet beschikken over de langdurig geblesseerde Mustafa Saymak en de naar FC Groningen vertrokken Jesper Drost.

Het is de bedoeling dat de handtekeningen in de loop van de dinsdag worden gezet. De verbintenis van El Hasnaoui bij Ajax, waar hij de laatste jaren steeds minder speelde in de beloften, liep nog een jaar door.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws