Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

Verdediger haalt uit naar Van Gaal: Ik weet dat hij mij niet mocht

Verdediger haalt uit naar Van Gaal: "Ik weet dat hij mij niet mocht"

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2015 om 22:46di 11-08-2015 om 22:46

Rafael da Silva bezegelde vorige week zijn overstap van Manchester United naar Olympique Lyon. Kort na zijn transfer heeft de Braziliaanse back uitgehaald naar zijn voormalige manager Louis van Gaal. 

Rafael raakte afgelopen seizoen zijn basisplaats kwijt onder de Nederlandse trainer. Van Gaal verkondigde meerdere malen dat hij het niet zag zitten in de vleugelverdediger. "Ik weet dat hij in het verleden problemen heeft gehad met Brazilianen, maar het heeft geen zin om te roepen dat hij niet van Brazilië houdt."

"Ja, ik weet dat hij mij niet mocht, maar ik weet niet of dat kwam doordat ik Braziliaans was. Ik was bovendien niet de enige die hij niet mocht. Hij heeft andere spelers ook verteld dat zij mochten vertrekken."

Toen Van Gaal kwam, werd al snel duidelijk dat ik weinig zou spelen. Een voetballer wil altijd spelen en een voetballer die speelt, is gelukkig. Mijn band met Van Gaal was vrij normaal. Natuurlijk heeft hij zijn eigen manier van communiceren en heeft hij temperament, maar dat heb ik ook", besluit Rafael. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws