'Spitsenshuffle bij Spurs: miskoop vertrekt naar Spanje, 'nieuwe Eto'o' arriveert
Aldus Britse media

'Spitsenshuffle bij Spurs: miskoop vertrekt naar Spanje, 'nieuwe Eto'o' arriveert

13-08-2015 11:49
2

Tottenham Hotspur lijkt Roberto Soldado op korte termijn te gaan slijten. De Premier League-club zou een akkoord hebben bereikt met Villarreal over een transfer van de peperdure miskoop. Clinton N'Jie (Olympique Lyon) treedt in de voetsporen van de Spanjaard. 

Soldado (30) werd twee jaar geleden voor een smak geld overgenomen van Valencia. In Londen kwam de voormalig speler van onder meer Real Madrid echter nooit tot wasdom. Inmiddels is hij onder manager Mauricio Pochettino op het tweede plan geraakt.

In de voorbereiding op het huidige seizoen deed de rechtspoot geen minuut mee. Ook tijdens de confrontatie met Manchester United van afgelopen zaterdag (1-0 nederlaag voor Spurs) ontbrak van hem ieder spoor. Ploeggenoot Erik Lamela plaatste woensdagavond een foto op social media waarop hij met Soldado dineert. 'Het laatste avondmaal', was de tekst die onder de foto van de twee prijkte. 

Volgens toonaangevende Britse media gaat Tottenham nog voor het weekend een nieuwe aanvaller vastleggen. De Kameroense spits Clinton N'Jie zal voor ongeveer vijftien miljoen euro de overstap maken van Lyon naar Londen. In Frankrijk staat de 21-jarige international te boek als 'de nieuwe Samuel Eto'o'. Vorig seizoen scoorde N'Jie zeven keer in de Franse competitie. De clubleiding van Lyon heeft bevestigd dat de onderhandelingen met Spurs 'zich in een afrondende fase' bevinden.