Ajax slaat twee vliegen in één klap met wonderdokter: Zeggen ze niet voor niks

Ajax slaat twee vliegen in één klap met wonderdokter: "Zeggen ze niet voor niks"

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2015 om 07:58za 15-08-2015 om 07:58

Ajax speelt zaterdagavond de wedstrijd tegen het 'Ajax van het zuiden', Willem II. De Tilburgers huren dit seizoen drie spelers van de Amsterdammers, Richairo Zivkovic, Lesly de Sa en Ruben Ligeon. Vorig seizoen wist Mitchell Dijks al goed te aarden in Brabant.

"De aanwezigheid van Jurgen Streppel is een belangrijke reden om zo veel spelers aan Willem II te verhuren", zegt Ajax-trainer Frank de Boer tegenover De Telegraaf. "Het is belangrijk dat daar een goed iemand achter zit en Jurgen is een heel goede coach. Daarnaast kijk je naar de speelstijl van Willem II. Zij leunen niet achterover, maar willen ook graag naar voren spelen. Daarmee vang je twee vliegen in één klap."

"Onze huurlingen moeten zich daar nog wel bewijzen, maar het is in elk geval een mooi podium. Ze zeggen niet voor niks, dat Willem II het Ajax van het zuiden is. En dat vind ik wel terecht", aldus De Boer. Zijn collega-trainer Streppel: "Het mag duidelijk zijn dat het Ajax van het zuiden wat minder kwaliteit heeft dan het echte Ajax. Maar dat wij ook het initiatief willen nemen en van achteruit durven voetballen, klopt wel."

Zivkovic is één van de jongens die zich gaat ontwikkelen in Tilburg. "Het streven van Ajax, Willem II en Richairo zelf is om de speler klaar te stomen voor Ajax 1. Of dat gaat lukken, bepaalt hij uiteindelijk zelf. Hij zal bepaalde tekortkomingen moeten inzien en er vol voor moeten gaan. Ik heb er vertrouwen in, want hier hebben jonge jongens minder druk en is het minder hectisch. Maar het gaat niet van vandaag op morgen. Daar zijn weken of maanden voor nodig."

Dijks bewandelde een soortgelijk pad. Hij vertrok definitief naar Willem II en werd teruggekocht. De Boer: "Toen hij wegging, heb ik ook gezegd dat hij heel veel kwaliteiten herbergt. Maar dat hij alleen moest beseffen waar het uiteindelijk om gaat. Dat heeft hij vooral het laatste jaar bij Willem II opgepikt. Het verblijf daar heeft hem heel goed gedaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws