AZ ziet transfers van duo afketsen en turnt aanvaller om in 'goede back'
"Tot nu toe pakt hij het heel aardig op"

AZ ziet transfers van duo afketsen en turnt aanvaller om in 'goede back'

17-08-2015 20:29

Denni Avdic en Donny Gorter blijven vooralsnog speler van AZ. Het duo leek op weg naar de uitgang, maar kon of wilde afgelopen week niet aan de slag bij een nieuwe club.

Avdic was afgelopen week op proef bij Blackburn Rovers, dat uitkomt in het Championship. Een contract zat er echter niet in voor de 26-jarige spits. Dat meldt Voetbal International. Avdic is in Alkmaar al een tijdje overbodig en mag voor een zacht prijsje vertrekken. Het is afwachten of en wanneer een club gaat toehappen.

Ook Gorter staat op de transferlijst van AZ en ook de linksback heeft nog geen nieuwe club gevonden. Hij kon aan de slag bij De Graafschap, maar bedankte vriendelijk voor het aanbod. Het afgelopen seizoen werd Gorter verhuurd aan Aalborg BK.

In tegenstelling tot het drietal mag Fernando Lewis wel blijven. Niet als aanvaller, maar als rechtsback. "In dit geval kwam Fernando er zelf mee", vertelt John van den Brom aan het weekblad. "Hij zag ook in dat het voorin moeilijk voor hem zou worden. En hij heeft eigenlijk alles om een goede back te worden. Hij is snel, fysiek sterk, kan goed koppen. Dus we zijn met hem aan de slag gegaan en tot nu toe pakt hij het heel aardig op."