Ik ben blij dat hij Ajax heeft verkozen boven Chelsea of Manchester City

"Ik ben blij dat hij Ajax heeft verkozen boven Chelsea of Manchester City"

19-08-2015 15:37
5

Tomas Galásek is trots op Vaclav Cerny. De zeventienjarige aanvaller ontwikkelt zich stormachtig en debuteerde afgelopen weekend in de hoofdmacht van Ajax.

Galásek, voormalig Ajacied én landgenoot van Cerny, volgt de jonge Tsjech al lang. "Op zijn vijftiende vertrok hij. Ik heb hem eerder met de nationale jeugdploeg in Duitsland zien spelen, toen viel hij al op. Ik ben blij dat hij Ajax heeft verkozen boven Chelsea of Manchester City", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Ik duim voor hem dat het goed blijft gaan, want ze zijn steeds jonger en het probleem is dat ze in veel gevallen te vroeg gaan", weet Galasek, die hoopt dat Cerny lang in Amsterdam blijft en niet het voorbeeld van talentvolle landgenoten volgt.

"Tsjechische spelers kunnen zich in Duitsland nog verstaanbaar maken. Maar ze gaan óók naar Rusland; puur voor het geld", claimt Galásek. "Dan zitten ze een jaar op de bank en weet niemand meer wat hun kwaliteiten zijn. Kunnen ze ergens anders opnieuw beginnen. Dat is dan een slechte keuze. En zaakwaarnemers werken dat in de hand."