Update: AZ blijkt 'goede pasje' toch op tijd binnen te hebben en krijgt groen licht

Update: AZ blijkt 'goede pasje' toch op tijd binnen te hebben en krijgt groen licht

21-08-2015 17:02
2

AZ-trainer John van den Brom kan zondag tegen Willem II niet beschikken over de van FK Cukaricki overgekomen linksback Rajko Brezancic. De reden daarvoor is opmerkelijk te noemen.

"Hij is eindelijk in Nederland, maar hij is zondag nog niet inzetbaar omdat hij nog niet over het goede pasje beschikt", zegt Van den Brom op de website van AZ. "Dat is jammer, want we zijn er al heel lang mee bezig om die jongen speelgerechtigd te krijgen. Het is vooral een streep door de rekening van Rajko, want ik kan me voorstellen dat hij er niets van begrijpt waarom het zo lang moet duren."

De inzetbaarheid van Alireza Jahanbakhsh is nog onzeker. "We moeten afwachten hoe fit hij is voor zondag", aldus Van den Brom, die met zijn ploeg een belangrijke week tegemoet gaat met het duel met Willen II, de return tegen Astra en het competitietreffen met Roda JC, alle drie thuis.

"Dat moeten, met de nadruk op moeten, zes punten zijn én plaatsing voor de poulefase van de Europa League. Zo kunnen we de teleurstelling van donderdag op een snelle en hopelijk goede manier verwerken", doelt Van den Brom op de 3-2 nederlaag bij Astra na een vroege 0-2 voorsprong.

Update 17:02:
Rajko Brezancic blijkt toch speelgerechtigd te zijn voor het duel van AZ met Willem II. De club slaagde er eerder op de dag niet in om de formaliteiten op tijd af te ronden, maar bij landing op Schiphol kreeg Brezancic alsnog groen licht. Zaterdag traint hij voor het eerst mee, zo meldt AZ.