'Die clubs kunnen zo een speler van Ajax kopen en het wordt alleen maar gekker'

'Die clubs kunnen zo een speler van Ajax kopen en het wordt alleen maar gekker'

22-08-2015 11:59
4

Peter Bosz staat met Vitesse weer voor een jaar 'bouwen'. De trainer verloor belangrijke schakels en moet een nieuwe as vormen. Hij weet waar het probleem ligt in Nederland én ziet zichzelf ooit nog een topclub trainen. Een uitgebreid interview, voorafgaand aan het duel met zijn voormalige club Feyenoord in De Kuip.

"Ons probleem in Nederland, dat is toch duidelijk? Dat is het geld. Wij leiden heus niet minder goed op dan vroeger, maar toen leidden we op voor Barcelona en Real Madrid. Nu kopen de Newcastle's van deze wereld al Wijnaldum weg. Clubs uit de 2. Bundesliga kopen onze spelers. Zelfs een club op het tweede niveau in Engeland kan bij wijze van spreken spelers van Ajax kopen. Dat is de realiteit. En het zal alleen nog maar gekker worden", meent Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bosz zag onder meer zijn dragende krachten Marko Vejinovic en Davy Pröpper vertrekken. Eerstgenoemde speelt nu samen met Jan-Arie van der Heijden, die transfervrij bij Vitesse vertrok, voor Feyenoord. En laat dat nou net de tegenstander zijn op zondag. Twee jaar op rij deed Vitesse het prima in Rotterdam-Zuid. "Of het zondag weer lukt om De Kuip stil te spelen, weet ik gewoon niet. Van Pröpper en Vejinovic wist je dat ze in een volle Kuip een balletje zouden durven vragen. Of Baker en Brown en Nathan dat ook al durven, dat zal blijken", kijkt Bosz vooruit.

Een ervaren trainer spreekt, zo blijkt uit zijn verhaal. In het verleden was hij al trainer van Feyenoord, maar Ajax klopte nog niet aan. "De Boer is vier keer kampioen geworden. Dat frustreert mij niet. Ik weet dat ik ooit een topclub zal trainen. Dat zal ooit gebeuren. Alleen weet ik niet of het in Nederland zal zijn. Zo voel ik dat. Had ik als speler ook. Ik speelde bij RKC en dacht dat ik eens bij een topclub zou voetballen. Terwijl ik toen nog in de eerste divisie liep", grapt de oefenmeester tot slot.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast