Schots contract van Sneijder na één maand ontbonden: Moeten hem beschermen

Schots contract van Sneijder na één maand ontbonden: "Moeten hem beschermen"

25-08-2015 15:46
3

Het dienstverband van Rodney Sneijder bij het Schotse Dundee United is na enkele weken al weer ten einde. De middenvelder kampt met gezondheidsklachten.

Die zijn zo ernstig, dat Sneijder per direct vertrekt uit Dundee. Het contract is met wederzijds goedvinden ontbonden. "Dit is de beste oplossing voor iedereen en Rodney in de eerste plaats. We hebben een verantwoordelijkheid om de gezondheid van een speler te beschermen en respecteren de huidige situatie", licht manager Jackie McNamara toe op de clubsite.

Sneijder, de jongere broer van Wesley, zette een maand geleden zijn handtekening onder een eenjarig contract in Schotland. De seizoenstart tegen Aberdeen maakte hij mee, maar de laatste vier wedstrijden gingen aan hem voorbij door een virale infectie, die ernstiger blijkt dan gedacht.

De 24-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde vervolgens voor RKC Waalwijk, FC Utrecht en Almere City FC. Het is nog niet bekend wat voor effect de gezondheidsklachten hebben op het verdere verloop van zijn loopbaan.