Oude bekende tegenover Memphis: Ik moet zeggen: hij is nog beter geworden

Oude bekende tegenover Memphis: "Ik moet zeggen: hij is nog beter geworden"

Gepubliceerd: donderdag 27 augustus 2015 om 08:00do 27-08-2015 om 08:00

Manchester United gaf Club Brugge na de 3-1 nederlaag van vorige week in België een pak slaag. Uiteindelijk werd het 0-4 voor de Engelsen, mede door drie doelpunten van Wayne Rooney. Verdediger Davy De Fauw, die een verleden in de Eredivisie heeft, moest afzien.

Daan Slingers
BRUGGE

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld", aldus de verdediger tegenover VoetbalPrimeur. "We komen 0-1 achter en dan krijgen we de kansen om gelijk te maken maar we scoorden niet. Dat is jammer. We hadden gewoon onze kansen moeten afhaken, maar anderzijds moeten we ook kijken naar de tegendoelpunten, die we slikten. Het kleinste foutje werd afgestraft. De eerste goal vanavond was een herhaling van de goal op Old Trafford, ondanks dat daar zo op gehamerd was door de coach."

Naar de klok gekeken
"Of het moeilijk was om ons op te laden na de 0-2? Nee, daar lag het niet aan. Je weet immers wanneer je tegen United speelt, dat zoiets kan gebeuren. Eigenlijk moet je je gewoon blijven geven, maar ik vind dat we dat niet als ploeg gedaan hebben. Na zeventig minuten keek ik wel al eens naar de klok en hoopte ik op het laatste fluitsignaal." Hoort Club Brugge eigenlijk wel thuis in de Champions League? "Misschien horen we niet thuis in de Champions League tegen Manchester United, maar hadden we de groepsfase bereikt, dan hadden we ons wel kunnen tonen tegen andere, mindere ploegen."

Geen Ronaldo of Messi
De Fauw speelde donderdag tegen Memphis Depay. Eerder deed hij dat ook al in dienst van Roda JC. Memphis kwam toen nog uit voor PSV. "In Nederland speelde ik al tegen hem. Ik kende zijn kwaliteiten, maar ik moet zeggen: hij is nog beter geworden. Hij is nog sterker en slimmer geworden in zijn acties. De jeugdigheid is uit zijn spel verdwenen. Hij is echt een jongen met heel veel kwaliteiten. Momenteel is hij een complete voetballer. Hij verdedigt zelfs goed mee. Iets wat hij vroeger minder deed. Hij heeft echt heel veel potentie, maar aan het niveau van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zit hij nog niet. Ik denk ook niet, dat hij dat niveau kan bereiken. Maar hij is nog jong en hij gaat wel heel ver geraken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws