Van den Belt: Die opbrengst is grotendeels niet voor ons, dus we moeten niets

Van den Belt: "Die opbrengst is grotendeels niet voor ons, dus we moeten niets"

27-08-2015 13:23
1

FC Twente is nog altijd niet verlost van de 'wurgconstructie' die het ruim anderhalfjaar geleden is aangegaan met investeringsmaatschappij Doyen Sports. 

TC/Tubantia schrijft donderdag dat Twente, zodra Youness Mokhtar (foto) verkocht is aan Al-Nassr, nog twee spelers onder contract heeft staan die deels eigendom zijn van Doyen. Het gaat om Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio. Laatstgenoemde wordt dit seizoen verhuurd aan Nottingham Forest. Hij heeft in Enschede nog een verbintenis voor één seizoen. 

Voormalig voorzitter Joop Munsterman kwam in 2014 met het plan om een samenwerking van drie jaar aan te gaan met Doyen. De deal: Twente kreeg vijf miljoen, Doyen ontving percentages van de transfersommen van Dusan Tadic, Quincy Promes, Bilal Ould-Chikh, Luc Castaignos, Mokhtar, Ebecilio en Eghan. De eerste vier zijn inmiddels verkocht. 

Ook Jesus Corona - die in belangstelling staat van FC Porto - is niet geheel eigendom van de Tukkers. Hij is voor zeventig procent in handen van externe investeerders. Gerald van den Belt, financieel directeur van Twente, stelt dat er wat dat de Mexicaanse aanvaller betreft geen druk is om te verkopen. "De opbrengst voor Corona is grotendeels niet voor ons, dus we moeten niets."