Excelsior was al langer in de markt: Maar ik wilde eerst voor mijn kans gaan

Excelsior was al langer in de markt: "Maar ik wilde eerst voor mijn kans gaan"

27-08-2015 22:18

Yoëll van Nieff mag het dit seizoen laten zien op Woudestein. Excelsior rondde donderdag de deal met FC Groningen af en daar is de middenvelder blij mee.

Van Nieff had in Groningen immers geen uitzicht op een basisplek, iets wat hem in Kralingen wel is gegarandeerd. "Ik wist dat de club mij graag wilde hebben, maar ik wilde eerst voor mijn kans gaan bij Groningen. Toen duidelijk werd dat ik geen aanspraak kon maken op een basisplaats, wilde ik graag verhuurd worden en Excelsior was daarom voor mij een prima optie", legt hij uit op de website van zijn nieuwe club.

Eerder dit jaar zette Van Nieff nog zijn handtekening onder een nieuw, driejarig contract bij Groningen. Een basisplaats zat er echter niet in. Hij werd twee jaar geleden ook al uitgeleend, toen aan FC Dordrecht. "Ik heb natuurlijk al gespeeld in deze regio, maar dat heeft geen rol gespeeld bij mijn keuze voor Excelsior. Ik wist wel wat van de club, omdat ik hier met Dordrecht en Groningen heb gespeeld. Ik ben ook regelmatig in Rotterdam geweest, maar de club kende ik verder nog niet zo goed."

"Mijn doel is natuurlijk om hier een basisplaats te veroveren", aldus Van Nieff. "Dat ik bij Groningen op de bank of tribune zat, was immers de reden om te kiezen voor een andere club. Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen en het zou top zijn als dat met Excelsior kan in de Eredivisie. Ik hoop hier snel mijn eerste minuten te maken, het liefst zaterdag al tegen De Graafschap. Het is aan mijzelf om dat af te dwingen."