Locadia krijgt opmerkingen van ploeggenoten: Maar ze begrepen het wel

Locadia krijgt opmerkingen van ploeggenoten: "Maar ze begrepen het wel"

30-08-2015 20:41
3

Na een bewogen anderhalve week liet Jurgen Locadia zondag tijdens de topper tussen PSV en Feyenoord zijn voeten weer eens spreken. De spits viel in en scoorde uit een penalty de 3-1 voor de Eindhovenaren.

Daarmee hoopt Locadia iets goed te hebben gemaakt tegenover zijn ploeggenoten. De spits kwam vorige week vrijdag niet opdagen op de training, omdat hij het niet meer kon opbrengen als reserve te fungeren. "Het was zwaar. Ik zag het echt niet meer zitten. Soms heeft een jonge speler dan een zetje nodig", zegt Locadia bij FOX Sports.

"Ik heb veel gesproken met mijn zaakwaarnemer en PSV. Het was een heel moeilijk gesprek met Cocu, maar uiteindelijk zijn we tot elkaar gekomen. Hij heeft ook het vertrouwen in me uitgesproken. Dat is nu afgesloten", aldus Locadia, die er snel bij was toen PSV een penalty kreeg.

"Ik vond dat ik iets recht te zetten had. Ik keek Guardado recht in de ogen en zei dat ik hem wel zou nemen. Als je de week zo mag afsluiten, is dat alleen maar mooi. Het is toch een soort beloning of bekroning. Het laat denk ik wel zien dat ik wel sterk in mijn schoenen sta."

Tegenover Metro voegde Locadia daaraan toe: "Mijn ploeggenoten zeiden al dat ik wel lef had om de strafschop op te eisen. Maar ze begrepen mijn situatie, zeker nadat we zoveel hadden gesproken. Dit is een hele fijne afsluiter van een moeilijke tijd."

Locadia vierde zijn doelpunt met een kus op het PSV-logo. "Soms moet je de liefde tonen."