Vertrokken Ajax-groeibriljant: De manier waarop het is gelopen vind ik jammer

Vertrokken Ajax-groeibriljant: "De manier waarop het is gelopen vind ik jammer"

01-09-2015 07:29
7

Ricardo Kishna is eventjes terug in Nederland. De twintigjarige aanvaller meldt zich deze week bij de selectie van Jong Oranje nadat hij deze zomer een transfer maakte van Ajax naar Lazio. Kishna voelt zich opgelucht bij zijn nieuwe club.

De belangrijkste reden voor zijn vertrek uit Amsterdam was zijn slechte relatie met Frank de Boer. In Italië start Kishna met een schone lei. "De opluchting is vooral dat ik bij een nieuwe club weer op nul begin. Maar ik moet het bij Lazio allemaal nog laten zien. De club is tevreden en ik heb het ook naar mijn zin", zegt de Hagenaar in het Algemeen Dagblad.

"De manier waarop het is gelopen vind ik jammer, maar ik ben blij dat ik een nieuwe start heb kunnen maken. Dat bevalt me voorlopig goed", vervolgt Kishna. Puntje van aandacht is de Italiaanse taal, want die is de oud-Ajacied nog niet machtig. "Ik versta al aardig wat Italiaans, hoor, maar spreken doe ik het nog niet. Ik wilde eigenlijk direct beginnen met een taalcursus. Maar augustus is echt de vakantiemaand in Italië. Er was niemand te vinden om les te geven, echt waar. Maar ik ga snel beginnen."

Sportief verloopt het in ieder geval goed voor Kishna, want hij kwam vier van de vijf wedstrijden in actie voor de Romeinen. De aanvaller zegt niet verrast te zijn door de speeltijd tot nu toe. "Eigenlijk niet. Ik wist wat de trainer (Stefano Pioli, red.) van mij verwacht. De klik is er met mijn medespelers. Voorlopig voel ik me goed in Italië. Het loopt goed. Ook omdat de manier van spelen van mij ligt."