Rol van Champions League-winnaar volledig uitgespeeld bij AS Roma

Rol van Champions League-winnaar volledig uitgespeeld bij AS Roma

02-09-2015 14:37
0

De rol van Ashley Cole bij AS Roma is volledig uitgespeeld. De Romeinse topclub heeft besloten om de vleugelverdediger niet in te schrijven voor de Serie A. Ook wedstrijden in de Champions League kan de Engelsman op zijn buik schrijven. 

De 34-jarige Cole kwam vorig jaar nog bij Roma binnen als een grote aankoop. De ploeg van Kevin Strootman nam hem over van Chelsea en Cole zou de problemen op de linksbackpositie moeten verhelpen. Het liep anders. Trainer Rudi Garcia zit niet langer te wachten op de diensten van de linkspoot, die liefst 107 interlands voor de nationale ploeg van Engeland op zijn naam heeft staan. 

Vorige maand gingen Roma en Cole - die met Chelsea onder meer de Champions League en vier FA Cups won - in gesprek over ontbinding van het nog één jaar doorlopende contract van de dertiger. Die onderhandelingen liepen uiteindelijk spaak. Cole traint nog altijd mee bij de vice-kampioen van afgelopen jaar, maar op speelminuten hoeft hij niet meer te rekenen. Met Lucas Digne, een huurling van Paris Saint-Germain, haalde Roma deze zomer een kersverse linksback in huis. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s