In het kort: vette schorsing voor AVB, 'rustig' interview ADO-held wordt plaat

In het kort: vette schorsing voor AVB, 'rustig' interview ADO-held wordt plaat

03-09-2015 22:22
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Villas-Boas moet zes duels brommen
André Villas-Boas heeft een schorsing van zes duels aan zijn broek gekregen van de Russische voetbalbond. De trainer van Zenit Sint-Petersburg kreeg het afgelopen week aan de stok met een vierde official nadat hij naar de tribune was gestuurd. AVB moet bovendien een forse boete betalen. 

Legendarisch interview met Beugelsdijk krijgt vervolg
Het interview met ADO-voetballer Tommy Beugeldsijk, waarin hij de nu al memorabele uitspraak 'rustuugg' doet, is gebruikt in een nieuwe danceplaat. Twee muzikanten uit de Hofstad hebben een sample gemaakt van de beroemde quote en dat verwerkt in een nummer. De track 'Haags kwartiertje' was woensdagavond voor het eerst te horen, 

Excelsior tankt vertrouwen
Excelsior heeft donderdag een ruime oefenzege geboekt op FC Den Bosch. De Kralingers wonnen overtuigend met 5-2 van de Jupiler League-formatie. Daan Bovenberg, Tom van Weert en Kevin Vermeulen zorgden voor een 3-0 voorsprong namens Excelsior. De Brabanders kwamen terug tot 3-2, maar aanvallers Brandley Kuwas en Nigel Hasselbaink maakten daarna het verschil. 

Twente-fans sturen bedankje naar Almelo
Vak P van FC Twente heeft Heracles Almelo donderdag op ludieke wijze 'bedankt' voor de 2-0 nederlaag die de club uit Enschede afgelopen zaterdag leed in Almelo. Dat schrijft Tubantia. De verliespartij tegen de ploeg van John Stegeman luidde het einde van Alfred Schreuder bij Twente in. Zondag werd de oefenmeester op straat gezet. Vak P riep al maanden dat Schreuder moest vertrekken. Als bedankje ontving Heracles een taart met daarop 'groeten uit Enschede'. 

'Geblesseerde' Sinkgraven gewoon van de partij
Opmerkelijk nieuws uit Amsterdam. Daley Sinkgraven zegde enkele dagen terug af voor Jong Oranje, omdat hij last zou hebben van een enkelblessure. Donderdag deed de linkspoot echter gewoon mee tijdens een geheim oefenduel van Ajax met FC Volendam. Ook onder meer John Heitinga, Amin Younes en Yaya Sanogo waren van de partij tegen de Jupiler League-formatie. Ajax won met 2-1, dankzij twee benutte vrije trappen. 

Reus mist kwalificatieduel van Duitsland
Duitsland moet het vrijdag zonder Marco Reus opnemen tegen Polen. De aanvaller van Borussia Dortmund heeft tijdens een oefensessie een teenblessure opgelopen. Onduidelijk is nog hoe lang Reus exact uit de roulatie zal zijn. Juist tegen Polen hoopte hij zijn rentree te maken voor Die Mannschaft. Het is inmiddels een jaar geleden dat Reus zijn laatste interland heeft gespeeld.