De top-tien beste spelers in FIFA 16: de voorspelling van VoetbalPrimeur

De top-tien beste spelers in FIFA 16: de voorspelling van VoetbalPrimeur

04-09-2015 06:30
10

EA Sports maakt deze week de vijftig beste spelers in FIFA 16 bekend. In de al gepresenteerde nummers 50 tot en met 11 zitten wereldspelers van formaat, zoals Paul Pogba, Sergio Agüero en Wayne Rooney. Maar wie staan er in de top-tien beste spelers van FIFA 16? Vanavond worden de laatste tien bekendgemaakt en als voorproefje op de officiële onthulling heeft VoetbalPrimeur een voorspelling gemaakt!

Allereerst blikken we even terug op de top-tien van FIFA 15. Lionel Messi was in die editie de beste speler met een waanzinnige overall rating van 93. Cristiano Ronaldo zat vlak daarachter met een rating van 92 en ook geweldenaars als Arjen Robben, Zlatan Ibrahimović en Manuel Neuer behoorden met een rating van 90 tot de top-tien. 

Gebaseerd op de top-tien van FIFA 15 en de prestaties gedurende het afgelopen seizoen, zijn wij uiteindelijk tot de volgende top-tien voor FIFA 16 gekomen! Vergeleken met vorig jaar zijn Andrés Iniesta en Franck Ribéry uit de top-tien gevallen.

10. Thiago Silva - Paris Saint-Germain (Overall rating 88, was 87; FIFA 15: plek 17)
In de top-tien moet op zijn minst één verdedigend beest staan en laat dat dan maar Thiago Silva zijn. De Braziliaan laat in Frankrijk wekelijks zien dat hij tot de beste verdedigers van de wereld behoort.

9. David Silva - Manchester City (Overall rating 88, was 87; FIFA 15: plek 16)
Beide Silva'tjes schuiven op, want wij verwachten ook David Silva in de top-tien van dit jaar. De kleine Spaanse middenvelder blijft zich maar ontwikkelen bij Manchester City, waar hij vorig seizoen goed was voor twaalf doelpunten en zeven assists.

8. Neymar - FC Barcelona (Overall rating 89, was 86; FIFA 15: plek 30)
De eerste van het trio 'MSN' in de top-tien is Neymar. Sinds zijn transfer naar FC Barcelona is zijn carrière in een stroomversnelling terechtgekomen en ontwikkelt hij zich razendsnel. Dat gaan we terugzien in zijn rating!

7. Zlatan Ibrahimović- Paris Saint-Germain (Overall rating 90, was 90; FIFA 15: plek 4)
Zlatan is nog steeds een eindbaas. Punt.

6. Luis Suárez - FC Barcelona (Overall rating 90, was 89; FIFA 15: plek 7)
Sinds Luis Suarez zijn plekje bij Barcelona heeft gevonden, is hij al helemaal niet meer te stoppen. De ontketende Uruguayaanse aanvaller scoorde er weer lekker op los!

5. Eden Hazard - Chelsea (Overall rating 91, was 88; FIFA 15: plek 10)
Eden Hazard kende een uitstekend jaar met Chelsea en werd zelfs uitgeroepen tot Speler van het Jaar door zijn collega-voetballers in de Premier League! Niet onverdiend, hij stond aan de basis van de titel van Chelsea.

4. Manuel Neuer - Bayern München (Overall rating 91, was 90; FIFA 15: plek 5)
Een fenomeen onder (of ver voor) de lat. Keepte dit jaar weergaloos en liet ook weer zien dat hij geweldig mee kan voetballen buiten zijn eigen zestien!

3. Arjen Robben - Bayern München (Overall rating 91, was 90; FIFA 15: plek 3)
Een beetje chauvinisme is ons niet vreemd. De enige Nederlander in dit rijtje is Arjen Robben en hij verdient een plek in de top-drie. Robben liet ook dit jaar zijn enorme talent zien. Was hij niet zovaak geblesseerd geraakt, dan was hij ongetwijfeld topscorer van de Bundesliga geworden.

2. Cristiano Ronaldo - Real Madrid (Overall rating 93, was 92; FIFA 15: plek 2)
Cristiano Ronaldo beleefde niet het jaar waar hij van tevoren op hoopte. Hij werd geen kampioen met Real Madrid en verloor de strijd om de verkiezing 'Voetballer van het Jaar in de Europese competities'. Desondanks behoort Ronaldo nog altijd tot de absolute wereldtop.

1. Lionel Messi - FC Barcelona (Overall rating 94, was 93; FIFA 15: plek 1)
Het zal geen verrassing zijn dat niemand minder dan Lionel Messi op nummer 1 staat. Messi stond aan de basis van het succes van FC Barcelona dit jaar en werd als dank daarvoor met een enorme meerderheid van de stemmen gekozen tot beste speler in de Europese competities.

Benieuwd naar de volledige top-vijftig? Klik hier voor de nummers 50 tot en met 11!

Op basis van deze top-tien zou het betekenen dat spelers als Robin van Persie (was nr. 11), Radamel Falcao (was nr. 12), Mario Götze (was nr. 38), Juan Mata (was nr. 41) en Javi Martinez (was nr. 44) uit de top-vijftig zijn gevallen.

Ben jij het met deze top-tien en hun overall ratings eens, vind je een speler overgewaardeerd of juist ondergewaardeerd, of mis je een speler? Laat het weten in een reactie!

Zie ook: Player ratings FIFA 16: de nummers 50 tot en met 11