Van Gaal heeft het goed gezien: Misschien is hij de ziel van dit België

Van Gaal heeft het goed gezien: "Misschien is hij de ziel van dit België"

04-09-2015 12:50
11

In tegenstelling tot Nederland liet België donderdag wél een goede indruk achter. De Rode Duivels waren in Brussel met 3-1 te sterk voor Bosnië Herzegovina en liggen daardoor op koers voor het EK in Frankrijk.

Analist Jan Mulder was met name te spreken over het spel van Marouane Fellaini, die bij zijn club Manchester United helemaal is opgebloeid onder trainer Louis van Gaal en die lijn nu ook doortrekt bij België. "Ja, Louis heeft nu eenmaal altijd gelijk", aldus Mulder tegenover EEN. Oud-aanvaller Wesley Sonck sloot zich bij de woorden van de Nederlander aan. "Ja, als je ziet hoe Fellaini vandaag speelde, dan klopt het. Marouane is een 9 of een 10."

"Hij bestrijkt een enorme ruimte en kan met zijn enorm loopvermogen overal komen", vervolgt Sonck. "Eigenlijk kan hij elke positie aan, maar door zijn scorend vermogen is hij echt wel goed om te gebruiken hoger op het veld. Mulder ziet in Fellaini zelfs een cruciale speler voor het Belgische team. "Misschien is hij wel de ziel van dit België."