Polen verkoopt huid duur, maar legt het toch af tegen wereldkampioen

04-09-2015 22:35

Duitsland is de nieuwe koploper in groep D. De ploeg van bondscoach Joachim Löw had het zeker niet makkelijk met buurland Polen, maar kwam uiteindelijk toch als winnaar uit de strijd (3-1).

Polen, waar Ajacied Arkadiusz Milik een basisplaats had, had voorafgaand aan het duel een punt voorsprong op Duitsland. Het was echter de wereldkampioen die furieus van start ging in Frankfurt. Al binnen twintig minuten had de ploeg een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken dankzij treffers van Thomas Müller en Mario Götze.

Het duel leek dan ook vroeg beslist, maar Polen knokte zich verrassend terug en vond tien minuten voor de rust de aansluitingstreffer. Robert Lewandowski was het eindstation van een prachtige aanval. Diezelfde spits leek in de tweede helft voor de gelijkmaker te zorgen, maar een fantastische redding van Manuel Neuer voorkwam die. Met zijn tweede treffer van de avond gooide Götze het duel vervolgens in het slot: 3-1.

Duitsland heeft door de zege nu twee punten meer dan Polen, dat nog wel tweede staat. Ierland won met 4-0 bij Gibraltar en profiteerde daardoor optimaal van de nederlaag van Schotland bij Georgië. De Ieren staan nu derde.