Zwitsers in extase na bijzondere ontsnapping; Oostenrijk profiteert van misstap

Zwitsers in extase na bijzondere ontsnapping; Oostenrijk profiteert van misstap

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2015 om 23:40za 05-09-2015 om 23:40

Zwitserland heeft deelname aan het EK 2016 nog altijd in eigen hand. Zaterdagavond werd er een grote stap naar het eindtoernooi in Frankrijk gezet door in eigen huis met 3-2 te winnen van Slovenië. 

De benauwde zege kwam met enorm veel moeite tot stand. De Sloveense gasten kwamen namelijk op een brutale 0-2 voorsprong. Millivoje Novakovic schoot raak na een counter en Bostjan Cesar na de pauze binnen uit een corner. 

In de slotfase kwamen de Zwitsers pas los. Josip Drmic (foto) zorgde voor de aansluitingstreffer, Valentin Stocker scoorde daarna ook en in de blessuretijd was het opnieuw Drmic die uitgroeide tot grote held. Hij schoot de 3-2 binnen en bezorgde Zwitserland daarmee een een fraaie uitgangspositie in groep E. Nummer één Engeland is reeds geplaatst, als nummer twee heeft Zwitserland nu een marge van zes punten op achtervolger Slovenië. 

Groep G
Eerder op de zaterdagavond won Rusland met 1-0 van Zweden. Oostenrijk profiteerde van die misstap door in eigen huis een benauwde zege (1-0) te boeken op Moldavië. Zlatko Junukovic tekende voor het enige doelpunt. In groep G heeft Oostenrijk nu een voorsprong van zeven punt op Zweden. Dinsdag ontmoeten beide ploegen elkaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws