Van Marwijk in tweede interland met Saudi-Arabië bestookt met vuurpijlen

08-09-2015 17:41
8

Bert van Marwijk heeft al snel te maken gekregen met het temparament van Aziatische supporters. Zijn tweede interland als bondscoach van Saudi-Arabië, de WK-kwalificatiewedstrijd bij Maleisië, werd gestaakt na misdragingen van het publiek.

Nadat Maleisië in de tweede helft op voorsprong kwam, veranderde de wedstrijd snel in een nachtmerrie. In luttele minuten draaide Saudi-Arabië de score om tot 1-2. Op dat moment verloren de supporters van Maleisië hun beheersing. De thuisfans bestookten het veld met vuurwerkpijlen, die gericht werden afgevuurd naar de spelers en de dug-outs. Daarop werd de wedstrijd definitief gestaakt. Mocht deze tussenstand blijven staan, dan heeft Saudi-Arabië na drie duels nog geen punt verloren.

De ongeregeldheden kwamen niet als een totale verrassing. Maleisië heeft in de WK-kwalificatiereeks al regelmatig een flinke tik te verwerken gekregen. Na de 10-0 nederlaag op bezoek bij de Verenigde Arabische Emiraten vorige week, braken al rellen los. De minister van sport greep vervolgens in en de trainer werd vervangen.