In het kort: Utrecht zet in op talent, PSV-opponent bindt Wernbloom

In het kort: Utrecht zet in op talent, PSV-opponent bindt Wernbloom

09-09-2015 22:37
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

'Utrecht maakt werk van Ramselaar'
FC Utrecht gaat een poging wagen om Bart Ramselaar langer aan zich te binden, zo meldt het Algemeen Dagblad. De negentienjarige middenvelder brak dit seizoen door in de Domstad en kan rekenen op een basisplaats onder trainer Erik ten Hag. In totaal scoorde hij twee keer voor FC Utrecht.

Mooi gebaar van Groningen

FC Groningen opent de deuren voor ruim 800 asielzoekers bij de bekerwedstrijd tegen FC Twente op 23 september. De club rekent geen entree en regelt samen met zijn vervoerspartners ook een gratis busrit van het asielzoekerscentrum naar het stadion en terug, meldt het Algemeen Dagblad. Naast de vrije toegang krijgen de asielzoekers ook consumpties aangeboden van FC Groningen. Het gaat om de bewoners van asielzoekerscentra in Onnen en Bellingwolde.

Wernbloom blijft
Pontus Wernbloom blijft de komende jaren actief in Rusland. CSKA Moskou heeft het contract van de 29-jarige Zweed verlengd tot de zomer van 2018. Wernbloom speelt sinds januari 2012 voor de Russische topclub, die hem overnam van AZ. Later dit seizoen neemt de middenvelder het met CSKA op tegen PSV in de groepsfase van de Champions League. Manchester United en VfL Wolfsburg zijn de andere tegenstanders.

Hongerige Schotten
De Schotse voetbalbond heeft woensdag een veeg uit de pan gekregen van Pat Nevin, voormalig topspits van het land. De Schotten verloren vrijdagavond niet alleen van Georgië (1-0), maar kampte ook met een lange vertraging. Om de tijd te doden, liepen de international rond op de luchthaven van Tbilisi, jagend op wat te eten. "Ze waren veroordeeld tot het halen van eten bij Burger King", zag Nevin volgens het AD. "Ik heb geen kritiek op de spelers want de Burger King is de enige eetgelegenheid op de luchthaven, maar de organisatie bij de bond was slecht."

Feyenoord behoudt perfect score
Feyenoord leeft bij de eigen aanhang. De Rotterdammers spelen zondag tegen Willem II opnieuw in een uitverkochte Kuip. Alle thuiswedstrijden van Feyenoord dit seizoen zijn tot nu toe uitverkocht geweest. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst verloor voor de interlandperiode van PSV. Dat betekende het eerste puntenverlies.

Mooi gebaar Engelse voetbalbond
Jake Livermore wordt toch niet door de Engelse voetbalbond (FA) geschorst. De 25-jarige middenvelder werd eerder dit jaar op cokegebruik betrapt. Maar dat deed hij vanwege de dood van zijn pasgeboren baby. De FA vindt dat een verzachtende omstandigheid en strijkt over haar hart. "Jake heeft al die tijd zijn problemen voor zich gehouden. Alle voetballers denken dat ze macho's zijn, maar zij hebben ook problemen, net als iedereen", aldus Hull-manager Steve Bruce eerder al.

Feyenoorder traint apart
Feyenoord heeft woensdag nog zonder Rick Karsdorp getraind op weg naar de thuiswedstrijd tegen Willem II. De rechtsback werkte met hersteltrainer Melvin Fleur aan het herstel van zijn liesblessure, meldt Feyenoord. Karsdorp meldde zich vorige week af voor Jong Oranje. Trainer Giovanni van Bronckhorst zal zondag een keuze moeten maken tussen Eric Botteghin en Karsdorp, denkt het AD.

Kroatische bond ontslaat bondscoach
Niko Kovac is zijn baan als bondscoach van Kroatië kwijt. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties in de EK-kwalificatiereeks van afgelopen week. Kroatië hield aan de duels met Azerbeidzjan en Noorwegen slechts één punt over. Kovac had het na de eerste wedstrijd, tegen Azerbeidzjan, aan de stok met Luka Modric. De Kroatische bond zegt dat het besluit om Kovac op straat te zetten unaniem was.

Grote belangstelling bij Ajax
Ajax lijkt in de groepsfase van de Europa League over een nagenoeg uitverkocht huis te gaan beschikken. Ruim 35.000 passe-partouts zijn inmiddels verkocht, meldt de Amsterdamse club via haar digitale thuis. Met een passe-partout kunnen supporters naar alle drie de wedstrijden in de groepsfase. Ajax zit in de poule met Celtic FC, Fenerbahce SK en Molde FK.

Messi pijnigt PSV-duo

PSV-spelers Hector Moreno en Andrés Guardado hebben met eigen ogen kunnen zien hoe goed Lionel Messi is. De Mexicanen speelden dinsdagavond (lokale tijd) een oefenwedstrijd tegen Argentinië. Mexico stond met 2-0 voor, waarna Sergio Agüero en Lionel Messi alsnog voor een remise zorgden. De treffer van Messi werd vlak voor tijd gemaakt. Moreno en Guardado stonden bij Mexico allebei in de basis.

Europese clubs helpen vluchtelingen
De clubs in Europa slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor het vluchtelingenprobleem. Alle tachtig clubs die deelnemen aan de Champions League en Europa League staan één euro af van elk verkocht kaartje bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd. Het initiatief voor de actie kwam van Bayern München, dat vorige week al met een actie kwam om vluchtelingen te helpen.

Cambuur heeft duo terug
SC Cambuur wil zich zaterdag tegen PSV oprichten na een aantal zwakke wedstrijden. Trainer Henk de Jong wordt daarbij gesteund door de terugkeer van Vytautas Andriuskevicius en Jack Byrne. Beide spelers kampten met blessures. Marvin Peersman en Marlon Pereira zijn er vanwege hamstringklachten nog niet bij tegen PSV, meldt Voetbal International.