Palermo stelt Toni als voorbeeld en strikt wereldkampioen met 'geest van twintiger'

Palermo stelt Toni als voorbeeld en strikt wereldkampioen met 'geest van twintiger'

Gepubliceerd: woensdag 9 september 2015 om 22:25wo 09-09-2015 om 22:25

Palermo heeft met Alberto Gilardino een nieuwe spits in huis gehaald. De 33-jarige aanvaller wordt gehuurd van het Chinese Guanghzou Evergrande en moet op Sicilië de concurrentiestrijd aangaan met oud-Vitesse-speler Uros Djurdjevic.

Gilardino werd woensdag gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Palermo. Hoewel de aanvaller inmiddels de dertig is gepasseerd, tempert dat de verwachtingen rondom de oud-international allerminst. Dat bleek wel uit zijn presentatie, die hoogstpersoonlijk werd begeleid door voorzitter Maurizio Zamparini. "Hij is de eerste speler ooit die ik persoonlijk heb gepresenteerd. Hij heeft nog de geest van een twintiger, ik hoop dat hij een geweldig seizoen heeft", liet hij weten.

Palermo heeft een reputatie met veelscorende spitsen. De Siciliaanse club, die vorig seizoen terugkeerde in de Serie A, had in het verleden Luca Toni en Edinson Cavani onder contract staan. Eerstgenoemde aanvaller is inmiddels 38 jaar, maar kroonde zich vorig seizoen in dienst van Hellas Verona tot gedeeld topscorer van Italië met 22 goals. Voor Zamparini is dat een bevestiging dat ook Gilardino met zijn 33 jaar nog van waarde kan zijn. "Ik hoop dat hij zijn loopbaan hier kan beëindigen zoals Toni doet."

Gilardino speelde in het verleden eerder voor Piacenza, Hellas Verona, Parma, AC Milan, Fiorentina, Genoa en Bologna. Palermo wordt daarmee zijn achtste Italiaanse club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws