Kluivert: Kennelijk hebben ze vroeger veel naar Ajax en Oranje gekeken

Kluivert: "Kennelijk hebben ze vroeger veel naar Ajax en Oranje gekeken"

10-09-2015 07:42
1

De WK-droom van Patrick Kluivert kan voorlopig weer in de kast. De trainer slaagde er met Curacao niet in om El Salvador uit te schakelen. Twee keer werd met 1-0 verloren, tot teleurstelling van Kluivert. "Ontzettend balen, omdat beide nederlagen onnodig waren."

In eerste instantie overheerste die teleurstelling ook, toch kwam er bij Kluivert ook snel ruimte voor trots. "Omdat we geschiedenis hebben geschreven", zegt hij in De Telegraaf. "Curaçao overleefde nog nooit eerder twee play-offs. De ploeg heeft het voetbal op het eiland daardoor een enorme impuls gegeven. De sport leeft hier als nooit tevoren."

Het team met onder meer Eloy Room, Darryl Lachman, Kemy Agustien, Dustley Mulder en Jeremy de Nooijer had in de trainer de grote publiekstrekker, zo bleek in El Salvador. "Kennelijk hebben de mensen in El Salvador vroeger veel naar Ajax, FC Barcelona en Oranje gekeken, want ik werd als held begroet", aldus Kluivert, voor wie het avontuur in Curacao nu is geëindigd. "Ik ga op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging. Dankzij Curaçao ben ik een completere coach geworden, weer een hoop ervaringen rijker. En helaas een illusie armer..."