'Labyad gaat Portugal opnieuw verlaten en pakt koffers voor lange vliegreis'

'Labyad gaat Portugal opnieuw verlaten en pakt koffers voor lange vliegreis'

10-09-2015 22:44
4

Zakaria Labyad staat voor een nieuw vertrek bij Sporting Portugal. Een lucratieve overstap naar Qatar ligt in het verschiet voor de aanvaller, die op de transferlijst staat.

Sporting woog Labyad in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en stelt inmiddels geen prijs meer op een langer verblijf, ook omdat de aanvaller (22) met zijn salaris zwaar op de begroting drukt. Het is daardoor een kwestie van tijd, voordat hij de (tijdelijke) overstap maakt naar een andere werkgever.

De keuze valt waarschijnlijk op een club uit het Midden-Oosten. De laatste weken schermde Labyad met de belangstelling van veel clubs uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar Al Kharaitiyat lijkt de strijd gewonnen te hebben. De international van Marokko wordt vrijdag verwacht bij de Qaterese club en zal zo snel mogelijk een medische keuring ondergaan.

Op die manier lijkt er een einde te komen aan een lange periode van onzekerheid voor Labyad, die sinds de zomer weer voor Sporting speelt na twee jaar Vitesse. Hij kwam afgelopen seizoen tot 33 Eredivisie-optredens en negen doelpunten.