PSV weer terug in de Champions League: Man, wat waren we er toen dichtbij!

PSV weer terug in de Champions League: "Man, wat waren we er toen dichtbij!"

11-09-2015 21:56
2

Na zeven jaar keert PSV dinsdag terug in de Champions League. Heurelho Gomes heeft goede herinneringen aan optredens in het miljoenenbal met de Eindhovense club en haalt herinneringen op.

De huidige doelman van Watford maakte in het jaar 2005 een sensationeel Champions League-seizoen mee met PSV, dat op een haar na de finale misliep na een memorabele wedstrijd tegen AC Milan. "Man, wat waren we er toen dichtbij met dat geweldige team!", mijmert Gomes in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Weet je, ik denk daar nog geregeld aan terug. Die wedstrijd in de halve finale in San Siro (AC Milan won met 2-0, red.), waarin we voelden dat er meer in zat. Tegen AC Milan, toen een elftal vol grote namen."

"En wij? Ja, we hadden Phillip Cocu als grote speler. Maar verder vooral jonge jongens, zoals ikzelf, Alex, Farfán en Park. Het was één van mijn beste periodes als speler", vervolgt de Braziliaanse doelman. "Het was ook een grote teleurstelling dat we de finale niet haalden. Iedereen was toen na afloop helemaal down. Toen zag je al dat Phillip Cocu een trainer zou worden. Hij ondersteunde me altijd, binnen én buiten het veld. Was heerlijk voor mij, zeker omdat hij Spaans sprak."

Het huidige PSV kan op complimenten rekenen van Gomes. "Een jong team. PSV speelt snel, houdt de bal makkelijk in de ploeg en kan moeilijke wedstrijden winnen. Dat is de verdienste van Cocu. Er zijn een paar belangrijke spelers weggegaan en er is niet veel ingekocht, maar ze kunnen zeker weer kampioen worden. Ik ben onder de indruk van Luuk de Jong. En Memphis Depay. De overgang naar Manchester United is een goede stap, maar hij zal heel hard moeten blijven werken in de Premier League.''