Eredivisie-flops: Heerenveen met cultheld present, ook twee keer Ajax

Eredivisie-flops: Heerenveen met cultheld present, ook twee keer Ajax

14-09-2015 11:30
7

In navolging van de beste spelers van afgelopen weekend zet VoetbalPrimeur ook elke week de spelers op een rij die door de ondergrens zakten. Tijd voor de flops van het afgelopen Eredivisie-weekend!

Lucas Bijker (sc Heerenveen)
Zakte in de eerste helft tegen FC Groningen flink door het ijs. Was nergens te bekennen bij de goal van Bryan Linssen (2-0). Ook bij andere momenten oogde hij zwak. Mocht van geluk spreken dat niet hij, maar Caner Cavlan in de rust werd gewisseld. 

Calvin Mac-Intosh (SC Cambuur)
Het is lastig spelen, met tien man tegen de landskampioen. Evengoed had Cambuur een stuk beter kunnen verdedigen. Mac-Intosh zag hoe zijn directe tegenstander Luuk de Jong drie keer scoorde. 

Sander Fischer (Excelsior)
Fischer had het zwaar met Lars Veldwijk en moest tot overmaat van ramp ook nog inrukken met twee keer geel. Hij is er volgende week niet bij als Ajax op bezoek komt in Rotterdam. 

Nemanja Gudelj (Ajax)
Je man laten lopen bij de 1-0 (Gutierrez) en de strafschop voor de 2-0 veroorzaken; dan zit je niet lekker in de wedstrijd. Gudelj benutte uiteindelijk nog wel de strafschop die Ajax een punt bezorgde, maar de achterstand had hij mede aan zichzelf te danken. 

Henk Veerman (sc Heerenveen)
Kreeg eindelijk een échte kans in de spits van Heerenveen door de blessure van concurrent Te Vrede. Die werd echter niet bepaald met beide handen aangegrepen. Onzichtbaar en nutteloos.

Bilal Basacikoglu (Feyenoord)
Viel volledig uit de toon bij Feyenoord, zoals eigenlijk al het hele seizoen. In de eerste vier competitieduels van het seizoen maskeerde hij dat nog met assists en goals, maar als dat wegvalt is het bar en boos.

Arek Milik (Ajax)
Steeds meer wordt duidelijk dat ook Milik niet in het Ajax-systeem past. Is een pure afmaker en was in het 2-2 gelijkspel bij Twente vooral dramatisch in de combinatie. Mag ook meer werk verzetten om überhaupt in het spel betrokken te worden. 

Tom van Weert (Excelsior)
Nóg zo'n spits die het moeilijk heeft. Kwam in het duel met PEC Zwolle totaal niet in het stuk voor, zag zijn collega aan de andere kant floreren met een hattrick en pakte tot overmaat van ramp rood. Vooral dat laatste was dom en kwalijk. Na Fischer mist ook hij de wedstrijd tegen Ajax. 

Nathan Kabasele (De Graafschap)
Het was niet het weeekend van de aanvallers, want Kabasele is al de vijfde in dit rijtje. De Graafschap gaat nooit winnen als de Anderlecht-huurling zijn kansen zó knullig om zeep blijft helpen.