Rol in de marge lonkt voor huurling Zivkovic: Het bleek toch te veel te zijn

Rol in de marge lonkt voor huurling Zivkovic: "Het bleek toch te veel te zijn"

Het gaat Willem II niet bepaald voor de wind in de eerste fase van het seizoen. In de competitiewedstrijd tegen Feyenoord zag Jurgen Streppel opnieuw een aanvaller uitvallen.

De spoeling in de voorhoede was al dun en de kopzorgen van Streppel zullen er na het duel met Feyenoord (1-0 verlies) niet minder op zijn geworden. Richairo Zivkovic viel al vroeg uit met een spierblessure. "Hij zal er een tijdje uit liggen", verklaart de trainer tegenover het ANP.

In gesprek met Omroep Brabant was Streppel langer van stof. Een onwillige hamstring blijkt de boosdoener voor Zivkovic. "Die had hij deze week al, maar niet zodanig dat hij niet kon starten. Achteraf bleek het toch te veel te zijn. Uit voorzorg hebben we hem gewisseld."

Het inbrengen van Adam Nemec, de nieuwe spits van Willem II, was volgens Streppel 'niet echt een optie'. "We hebben hem meegenomen om hem kennis te laten maken met het team en de voorbereiding op zo'n wedstrijd. Maar hij heeft een wereldreis gemaakt."

"Van New York naar Wenen, van Wenen naar Zilina, van Zilina naar Madrid, van Madrid naar Oviedo en weer terug naar Madrid. Weer naar Zilina en dan weer naar New York en via Reykjavik naar Amsterdam. Goed voor de miles, maar niet goed om te voetballen", aldus de coach, die Nemec zag komen van New York City FC. De international moest vorige week mee met Slowakije.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s