FIFA 16: Memphis schaart zich in bijzonder rijtje

FIFA 16: Memphis schaart zich in bijzonder rijtje

16-09-2015 12:30
3

Vanaf donderdag 24 september ligt de populaire game FIFA 16 in de winkels. De producent geeft ter voorbereiding op de lancering van het gewilde spel steeds een extra stukje prijs van de vernieuwde editie. Vandaag een overzicht van de beste vrije trappennemers.  

10. Marco Reus (Borussia Dortmund)
Net als in de vorige editie staat Reus op de tiende plaats. De kleine dribbelaar van de Duitsers is niet alleen lopend erg behendig met de bal, hij weet ook zeker raad met een vrije schietkans. Die Gelbe Wand heeft al verschillende treffers van de Duitser uit een standaardsituatie mogen aanschouwen.

9. Alban Meha (Konyaspor)
Misschien wel de meest onbekende in deze lijst. Meha is een Duits-Albanese middenvelder die bij SC Paderborn zijn reputatie als vrij trappennemer heeft opgebouwd. Sinds dit seizoen speelt hij voor het Turkse Konyaspor.

8. Mehmet Ekici (Trabzonspor)
Ekici is de tweede speler in de lijst die in Turkije actief is. Deze 25-jarige middenvelder heeft net als Alban Meha zijn roots in Duitsland liggen. Ekici scoorde vorig seizoen in vier weken tijd drie keer uit een vrije trap! 

7. Rasmus Elm (Kalmar FF)
In FIFA 15 was deze oud-AZ'er ook al te vinden in de top-tien van beste vrij trappennemers. Toen stond de Zweed op de zesde plaats. Bij AZ konden we al zien dat stilstaande situaties het handelsmerk zijn van Elm. De afgelopen twee seizoenen wist hij, door veel blessureleed, echter niet meer te scoren uit vrije trappen.

6. Memphis Depay (Manchester United)
De enige Nederlander in deze lijst is Memphis Depay. De oud-PSV'er liet vorig seizoen zien geweldige vrije trappen te kunnen nemen. Dit seizoen zullen keepers uit de Premier League dan ook met knikkende knieën op de doellijn staan als Memphis aanlegt voor een vrije trap.  

5. Lionel Messi (FC Barcelona)
Volgens EA behoort Messi, in tegenstelling tot vorig seizoen, niet meer tot de drie beste vrije trappennemers in de wereld. De kleine Argentijn moet het met een vijfde plaats doen. Maar laten we eerlijk zijn, de vrije trappen van deze wereldspeler zijn nog altijd om van te smullen.

4. Juan Arango (Club Tijuana)
Deze aanvallende middenvelder uit Venezuela speelde jaren bij Borussia Mönchengladbach, waarna het Mexicaanse Tijuana hem vorige zomer transfervrij overnam. Zijn spel is te vergelijken met dat van Andres Iniesta, maar daar komt met zijn vrije trappen nog een gevaarlijk wapen bij.

3. Zlatko Junuzović (Werder Bremen)
Nieuw in deze lijst en gelijk te vinden op een verdienstelijke derde plaats. Vorig seizoen maakte de Oostenrijker zes doelpunten voor Werder Bremen. Vijf daarvan kwamen uit een directe vrije trap. Reden genoeg om de middenvelder een plaatsje te geven in de top drie beste vrije trappen-nemers.

2. Andrea Pirlo (New York City FC)
Andrea Pirlo is volgens EA niet langer de beste vrije trappennemer in de wereld. Waar de Italiaan in FIFA 15 nog op de eerste plaats stond, moet hij nu genoegen nemen met een tweede positie. Jaren op rij regisseerde hij wekelijks de secure opbouw op het middenveld van AC Milan en Juventus. Nu Pirlo in de herfst van zijn carriére zit, bouwt hij zijn loopbaan af in de MLS. Geniet dus nog maar even van deze maestro nu het nog kan!

1. Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen)
In de vorige editie behoorde Çalhanoğlu volgens EA nog niet tot de tien beste vrije trappen-nemers. Nu wordt de Turk echter gezien als de godfather van de vrije trappen. Helemaal onterecht is deze verkiezing natuurlijk niet. De pas 21-jarige middenvelder scoorde tot dusver, in ruim drie Bundesliga-seizoenen, uit maar liefst 22 (!) vrije trappen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s