'Het gaat allemaal snel, dus nu is het vooral zaak dat het niet té snel gaat'

'Het gaat allemaal snel, dus nu is het vooral zaak dat het niet té snel gaat'

21-08-2015 22:48

Het nieuwe seizoen gaat dit weekend echt beginnen voor Ajax A1. De kampioen van vorig seizoen strijdt met een vrijwel geheel vernieuwd team om de Supercup tegen sc Heerenveen. Aanvaller Che Nunnely (16), verdediger Matthijs de Ligt (16) en middenvelder Carel Eiting (17) stellen zichzelf voor op de site van de Amsterdammers.

De Ligt: "Ik speel sinds mijn negende bij Ajax. Het gaat allemaal snel, dus nu is het vooral zaak dat het niet té snel gaat. We moeten het goed opbouwen. Ik heb er veel overleg met mijn trainers en de fysio over. We houden goed in de gaten wat het beste is voor mijn ontwikkeling."

Eiting: "Mijn eerste halfjaar in de Ajax-opleiding stond in het seizoen 2007-2008 vooral in het teken van wennen. Daarna is het ieder jaar beter gegaan. Ik heb de afgelopen seizoenen heel wat vrienden zien afvallen in de opleiding. Dat is jammer en lastig, maar je moet er ook weer niet te lang bij stilstaan. Uiteindelijk moet je het zelf doen. In mijn geval is het goed gegaan en ben ik nu een vaste waarde in de A1."

Nunnely: "Ik heb drie mooie seizoenen bij Ajax achter de rug. In 2012 kwam ik over van FC Utrecht. Ik begon in de C2 en heb daarna snel stappen omhoog gezet."