Geen excuus, een profvoetballer hoort drie duels in de week te kunnen spelen

"Geen excuus, een profvoetballer hoort drie duels in de week te kunnen spelen"

26-09-2015 07:08
1

Heracles Almelo, de verrassing van de Eredivisie, neemt het zaterdagavond op tegen het nog zoekende AZ. Trainer John Stegeman beschikt over een nagenoeg fitte selectie, alleen Dario Vujicevic en Bas Sibum zijn niet inzetbaar.

Afgelopen week speelde de nummer twee van de Eredivisie in de beker tegen Vitesse (4-1 winst). "Ik begreep gisteren van de medische staf dat iedereen redelijk uit de wedstrijd is gekomen", zegt trainer John Stegeman op de persconferentie in aanloop naar het duel met de Alkmaarders.

"De wedstrijden volgen zich nu in rap tempo op. De vraag is hoe snel het team herstelt. We hebben 120 minuten in de benen, maar dat mag geen excuus zijn. Een profvoetballer hoort drie wedstrijden in de week te kunnen spelen", gaat de oefenmeester verder.

"We gaan er alles aan doen om het AZ moeilijk te maken. AZ heeft goede spelers en veel kwaliteit. Ze zijn nog wat zoekende, al hebben ze woensdag in bekerverband wel overtuigend van VVV gewonnen. Wij willen onze goede serie graag doorzetten."