Groningen komt dramatische start niet te boven na ingreep Van de Looi

01-10-2015 23:04
4

FC Groningen is er ook in de tweede groepswedstrijd in de Europa League niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen. Sporting Braga was in Portugal met 1-0 te sterk.

Groningen werd twee weken geleden aan alle kanten overklast door Olympique Marseille, dat met 3-0 won in De Euroborg. In Portugal ging het donderdag een stuk beter, al was de start dramatisch. Braga kwam na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Ahmed Hassan, die door het midden werd aangespeeld en de bal onder doelman Sergio Padt schoof.

De thuisclub bleef vervolgens op de Groningse deur kloppen en dat leidde tot een harde ingreep van Erwin van de Looi. De trainer haalde nog voor rust de hevig geëmotioneerde Albert Rusnák naar de kant voor een extra verdediger. Met Kasper Larsen erbij in de achterhoede kreeg Groningen wat meer grip op het duel.

Dat resulteerde in de tweede helft in goede kansen voor onder meer Hans Hateboer en Mimoun Mahi, maar gescoord werd er ondanks liefst zeven minuten blessuretijd niet. Een doelpunt was ook niet verdiend geweest door het overtuigende overwicht van Braga. Door de 1-0 nederlaag is Groningen nog puntloos in de Europa League.

Meer: de enige goal bij Braga - Groningen