Heerenveen levert Braziliaans international en kan toeslaan: Geweldenaar

Heerenveen levert Braziliaans international en kan toeslaan: "Geweldenaar"

02-10-2015 07:29

Afonso Alves stond deze week ineens weer op het trainingsveld van sc Heerenveen. De voormalige spits van de Friezen traint mee met de beloften van de club. Gerald Sibon hoorde het en ging maar eens een kijkje nemen.

De Braziliaanse aanvaller is nog niet zo scherp als weleer, maar: "Eenmaal op het veld was hij een geweldenaar, dat was ongelofelijk." Sibon zegt het in gesprek met het Algemeen Dagblad met een grote glimlach op zijn gelaat, omdat hij weet dat Alves juist voor de wedstrijden leeft en zijn eigen manier van doen heeft. "Soms kwam hij te laat. Of helemaal niet. Dat ook."

Heerenveen waardeert Alves, weet ook trainer Dwight Lodeweges. "Elke club heeft zijn iconen en Afonso is er één", stelt de oefenmeester, die vervolgens praat over de situatie rondom de spits. "Je ziet dat hij nog niet helemaal fit is. Van een contract is dus nog geen sprake." Als het aan de speler zelf ligt, speelt hij snel weer in het blauw-witte shirt. "Ik hoop dat ik hier weer speler kan zijn, hoewel ik lang niet heb gevoetbald."

Alves legt uit: "Ik speelde in Qatar toen ik geblesseerd raakte, daarna ben ik weer naar Brazilië teruggegaan. Voor mezelf heb ik bedacht dat ik nog twee à drie jaar wil voetballen. Dit is dus een serieuze optie." Tegen Heracles Almelo is hij er nog niet bij, maar Alves herinnert een duel met de Heraclieden nog wel goed. In 2007 maakte hij zeven goals in één duel: "De wedstrijd tegen Heracles zal ik nooit vergeten." Sibon blikt ook met weemoed terug. "Hij heeft als Heerenveen-speler interlands gespeeld voor Brazilië. Dat is toch geweldig?", stelt de jeugdtrainer van de Friezen tot slot.