Oranje mag hopen na heerlijke treffer en langverwachte zege onder Blind

10-10-2015 19:53
13

Oranje heeft eindelijk weer eens gewonnen. Het Nederlands elftal won met 1-2 van Kazachstan, door doelpunten van Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. Vooral de 0-2 was een plaatje, na een fraaie aanval. Kazachstan scoorde vlak voor tijd via Islambek Kuat.

Cillessen valt af
Het Nederlands elftal kreeg voor de wedstrijd de volgende tegenvaller te verwerken. Arjen Robben ontbrak, evenals vele andere internationals, door een blessure en ook Jasper Cillessen moest afhaken. Hij rende in de warming-up naar binnen en verscheen niet aan de aftrap. Tim Krul mocht het doel verdedigen, maar had in de eerste helft eigenlijk niks te doen.

Kenny Tete en Anwar El Ghazi debuteerden op de rechterflank, terwijl Virgil van Dijk in het centrum van de verdediging voor rust al zijn kopduels won. El Ghazi kwam geregeld in het stuk voor, werd wel dreigend, maar was niet trefzeker. Op aangeven van Memphis Depay kwam de topschutter van de Eredivisie tweemaal in kansrijke positie, beide keren vond hij het doel niet. Eerst knikte hij naast, daarna raakte hij een panklare voorzet niet lekker.

Doelpunten Oranje
Oranje was voor rust de baas in Astana. Kazachstan had weinig in te brengen en beperkte zich vooral tot verdedigen. Nadat Depay - na een sublieme steekpass van Daley Blind - had gefaald de score te openen, werd het alsnog 0-1. El Ghazi trok voor de zoveelste keer naar binnen, gaf mee aan Wijnaldum en de middenvelder van Newcastle United scoorde middels een schuiver, die via het snelle kunstgras in de onderhoek plofte.

Het Nederlands elftal had weinig te duchten van de opponent en kwam vroeg in de tweede helft na een schitterende aanval op een 0-2 voorsprong. Sneijder was, na onder meer een goede assist van Klaas Jan Huntelaar, het eindstation en schoot alle frustratie van zich af: 0-2 door de aanstaande vader. Daarna werd een inzet van Van Dijk van de lijn gehaald, terwijl Wijnaldum ook de 0-3 niet op het scorebord zette.

Krul ook geblesseerd
Zodoende kon Kazachstan nog even aanzetten en de defensie van Oranje op de proef stellen. Voordat ook Krul het aparte kunstgrasveld met een blessure moest verlaten, had Yuri Logvinenko namens Kazachstan een prima kans op de aansluitingstreffer om zeep geholpen. Islambek Kuat maakte wel de 1-2, maar daar bleef het bij. Oranje kan weer een beetje lachen. Turkije moet zaterdagavond bij Tsjechië verliezen voor een grotere glimlach van Oranje. Dinsdag moet Nederland het zelf opnemen tegen Tsjechië en Turkije tegen IJsland.

Zooooo, wat een HEERLIJK doelpunt van SNEIJDER, na een schitterende aanval. Mag ook gezegd worden! :)