Bij Ajax afgekeurde speler blinkt uit in Denemarken: Geweldige voetballer

Bij Ajax afgekeurde speler blinkt uit in Denemarken: "Geweldige voetballer"

12-10-2015 22:10
3

Stanislav Lobotka werd in het seizoen 2013/2014 gehuurd door Ajax van het Slowaakse AS Trencin. De twintigjarige middenvelder speelde 30 wedstrijden bij Jong Ajax en liet een goede indruk achter. Afgelopen zondag wist Lobotka met zijn teamgenoten met 3-1 te winnen van Jong Oranje.

Ex-profvoetballer Simon Cziommer was bij deze wedstrijd aanwezig en is erg lovend over Lobotka. "Ik was bij Jong Slowakije vooral onder de indruk van de nummer acht en de nummer zes (Lobotka, red.) op het middenveld. Die Lobotka speelt nu bij FC Nordsjaelland en vind ik echt een geweldige voetballer. Je ziet in zulke wedstrijden ook dat Nederland meer aan de fysieke kracht van de jonge spelers moet werken. Daarin zijn andere landen nu verder", zegt Cziommer op bezoek bij de online talkshow FC Afkicken.

Wedden

Meer odds

Uiteindelijk kreeg de Slowaak bij Ajax toch geen contract aangeboden van Marc Overmars waarna de speler besloot te vertrekken naar FC Nordsjaelland. De jongeling kwam tot drie doelpunten in Amsterdamse dienst. Bij zijn Deense club FC Nordsjaelland is de middenvelder inmiddels een vaste waarde in de basis.