'Enorme domper voor Klopp: twee spelers missen rest van het seizoen'

'Enorme domper voor Klopp: twee spelers missen rest van het seizoen'

Gepubliceerd: donderdag 15 oktober 2015 om 15:52do 15-10-2015 om 15:52

Het zit Jürgen Klopp niet mee in zijn eerste week als trainer van Liverpool. De Duitser ziet na Joe Gomez ook Danny Ings voor de rest van het seizoen wegvallen met een kruisbandblessure.

Dat meldt The Guardian. Liverpool heeft de zware blessure van Ings nog niet bevestigd. Ings verdraaide zijn knie op de eerste training onder leiding van Klopp. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij daarbij zijn kruisband heeft afgescheurd. De speler die deze week zijn debuut in de nationale ploeg van Engeland maakte, staat daardoor minimaal zes maanden buitenspel.

Mogelijk is de revalidatieperiode zelfs negen maanden. In dat geval kan Ings ook een streep zetten door het EK in Frankrijk. Ings speelde dit seizoen vijf competitiewedstrijden voor The Reds en scoorde twee keer. Afgelopen zomer kwam hij transfervrij naar Anfield Road, nadat hij bij Burnley indruk had gemaakt. Voor de promovendus van vorig seizoen maakte hij elf treffers.

Gomez liep bij de beloftenploeg van Engeland dezelfde blessure op. Ook hij speelde tot nu toe 'slechts' vijf competitiewedstrijden. Hoewel hij de laatste weken zijn basisplaats kwijt was, wordt Klopp met het wegvallen van Gomez én Ings behoorlijk beperkt in zijn keuzes. Zaterdag maakt de Duitse trainer tegen Tottenham Hotspur zijn debuut op de bank van Liverpool.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws