Van Hooijdonk slaat terug naar 'klootzak' Van Persie: Een vooropgezet plan

Van Hooijdonk slaat terug naar 'klootzak' Van Persie: "Een vooropgezet plan"

26-10-2015 22:32
19

Pierre van Hooijdonk heeft maandagavond zijn kant van het verhaal verteld in de vete met Robin van Persie. De spits van Oranje haalde na de gewonnen troostfinale op het WK in en tegen Brazilië uit naar 'Pi-Air'.

"Pierre moet gewoon lekker gaan golfen, mensen zitten niet meer op hem te wachten", zei Van Persie, nadat hij tegen Brazilië had gescoord en dat vierde met 'gebaartjes' richting zijn criticasters, met Van Hooijdonk voorop. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd in Feyenoord, waar Van Persie ooit eens een vrije trap voor de voeten van Van Hooijdonk wegsnoepte. Het zou nog steeds diep zitten.

Van Hooijdonk ontkent dat. "Blijkbaar leeft het bij hem meer dan dat het bij mij leeft", zegt hij in het RTL7-programma Derksen &. "Ik ben gestopt en ben voor de televisie gaan werken. In die tijd hebben sommige mensen, ik noem een Henk Spaan, de gebeurtenissen tussen mij en Robin steeds opgerakeld. Spaan is de voorzitter van fanclub Robin van Persie en is ook leading geweest in het akkefietje tijdens het WK."

"Dat was bijna een vooropgezet plan, samen met Hugo Borst in de studio. Hij is ook een goede bekende van de familie Van Persie natuurlijk", vervolgt de oud-international. "Ik ben misschien wel té genuanceerd geweest in mijn mening over Van Persie, zodat mensen in elk geval niet konden zeggen dat ik rancuneus ben. Ik heb nog steeds respect voor zijn prestaties, maar het zegt meer over hem dan over mij. Ik dacht na dat moment wel even: klootzak."