'Ajax en Heerenveen binden strijd aan met Van Gaal voor toptalent'

'Ajax en Heerenveen binden strijd aan met Van Gaal voor toptalent'

26-10-2015 22:58

De kans bestaat dat de selectie van Ajax op termijn wordt verrijkt met één van de grootste talenten van Servië. Marko Grujic wordt in de gaten gehouden door de Amsterdammers. Daarnaast heeft ook sc Heerenveen belangstelling.

Dat melden verschillende media in Servië maandag. Grujic is een negentienjarige middenvelder, die onder contract staat bij Rode Ster Belgrado. In dienst van de Servische topclub maakt hij een uitstekend seizoen door. Grujic was onlangs nog trefzeker met een schot van afstand in de door Rode Ster met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Rad Beograd.

Dat is het scoutingapparaat van Ajax en Heerenveen naar verluidt niet ontgaan. De concurrentie liegt er echter niet om. Het Manchester United van Louis van Gaal aast al langer op Grujic, terwijl ook Chelsea in de markt is. De geplaagde Blues proberen hem volgens The Daily Mail te lokken met Nemenja Matic, van wie Grujic idoleet is. Ajax zou Nemanja Gudelj kunnen inzetten.

Grujic doorliep alle vertegenwoordigende elftallen van Servië, maar wacht nog op zijn debuut in het vlaggenschip. In maart van dit jaar speelde hij met Serviër onder 19 tegen de Nederlandse leeftijdgenoten. Grujic valt naast zijn fitheid en trefzekerheid ook op door zijn lengte: de talentvolle middenvelder is 1,91 meter lang.