Briefje leidde tot befaamd Feyenoord-ontslag: Begreep ik pas een dag later

Briefje leidde tot befaamd Feyenoord-ontslag: "Begreep ik pas een dag later"

03-11-2015 08:20
8

Mario Been werd in juli 2011 door Feyenoord ontslagen. Ricky van Haaren was één van de achttien Feyenoorders die een briefje ondertekende waarop stond dat zij voor het ontslag van de oefenmeester waren. Hoe kijkt hij daar nu naar?

Van Haaren debuteerde juist succesvol onder Been, die het talent van Feyenoord veelvuldig de kans gaf. Hij stemde echter tégen een langer verblijf van Been bij Feyenoord. "Maar geloof me als ik zeg dat een groot deel van de spelersgroep dat waarschijnlijk helemaal niet besefte", zegt Van Haaren nu in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Van mij hoefde hij niet weg, maar we waren met veel jonge spelers en we tekenden gewoon een briefje. Pas een dag later begreep ik dat we indirect voor zijn ontslag hadden getekend", aldus de speler die momenteel uitkomt voor Dinamo Boekarest uit Roemenië. "Mijn laatste balcontact in de Eredivisie was een doelpunt tegen Ajax met FC Dordrecht. Toen kwam Dinamo Boekarest. Deze club telt mee hoor, alleen door een straf van de FIFA doen we niet mee in Europa. Dat kan volgend seizoen wel."