Na PSV-exit onrustige tijd bij Wolfsburg: Gesprekken met Volkswagen-directie

Na PSV-exit onrustige tijd bij Wolfsburg: "Gesprekken met Volkswagen-directie"

03-11-2015 14:42
3

PSV neemt het dinsdagavond op tegen VfL Wolfsburg. Kevin Hofland stond vier jaar onder contract bij PSV, alvorens de centrale verdediger voor drie jaar naar Wolfsburg vertrok. Hij blikt terug op zijn Wolfsburg-tijd en kijkt vooruit naar het duel van vanavond.

"De Duitse competitie kijk ik nog steeds als ik zaterdags thuiskom. Komende maand ga ik na zoveel jaar weer eens terug naar Wolfsburg, om te kijken hoe het is. Het was een hele mooie periode. Het was toen een onrustige club. Drie trainers in drie jaar tijd. Maar ik heb wel een hele goede tijd gehad", zegt Hofland tegen PSV TV. De verdediger speelde 76 wedstrijden voor de Duitse club.

"Ik zou mijn contract verlengen, met nog eens vijf jaar, tot 2012. Maar toen kwam er een wisseling van de wacht. Ik heb toen gesprekken gehad met de directie van Volkswagen, hoe we de club groter konden maken. Dat was eigenlijk heel simpel: financiële injecties en voor bepaalde posities goede spelers halen. Toen is Magath gekomen van München. Die had drie functies: trainer, technisch directeur en nog iets. Uiteindelijk is mijn contract daardoor niet doorgegaan. Toen hebben ze de hele bezem erdoonheen gehaald. Daarna werden ze ook nog kampioen vorig jaar en ging het bergop."

Hofland acht PSV zeker niet kansloos, dinsdagavond tegen Wolfsburg. "De kansen zijn zeker aanwezig. Je speelt thuis. Zo'n ploeg als Wolfsburg is zo geslepen: die slaan op het juiste moment toe. Nu moet je de rollen omdraaien. Je moet zorgen dat je zelf heel scherp bent en je kansen afmaakt. Ik denk dat dat sowieso wel het verschil is. In Duitsland, maar ook in andere landen, zijn de ploegen veel volwassener. Het gaat om één doel: de nul houden. En dan je eigen kansen afmaken", besluit Hofland.