Zat ooit in de beroemde helikopter, nu vragen kinderen wie ik eigenlijk ben

"Zat ooit in de beroemde helikopter, nu vragen kinderen wie ik eigenlijk ben"

04-11-2015 09:55
7

Rodny Lopes Cabral werkt al sinds 12 mei 2014 aan zijn herstel van een zware blessure bij Feyenoord. De tijd begint te dringen voor de rechtsback, want na dit seizoen loop zijn contract af.

Lopes Cabral voelt dat hij dichtbij zijn terugkeer is, mede door een apparaat wat ontwikkeld werd door de NASA: het Anti Gravity Treadmill. Daardoor kan hij zijn lichaamsgewicht reduceren tot twintig procent van wat hij werkelijk weegt tijdens zijn hersteloefeningen. Lopes Cabral hoopt dat dit apparaat hem weer aan het voetballen kan krijgen.

"Ik zat ooit in de beroemde helikopter die nieuwe spelers afzet op de middenstip van De Kuip. Maar als ik nu van het trainingsveld afstap, vragen kinderen vaak wie ik eigenlijk ben. Mentaal is het lood- en loodzwaar geweest", zegt de rechtsback in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik wil zo graag weer voetballen", vervolgt Lopes Cabral. "Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Ik wil het nog laten zien. Onder Ronald Koeman mocht ik ooit minuten maken in oefenwedstrijden tegen Excelsior en FC Basel. Daar is het bij gebleven. Maar ik geef de moed niet op. Ik ben gelovig opgevoed en ik weet: na regen komt zonneschijn."

Een datum wil hij na bijna anderhalf jaar revalideren niet prikken. "Toch moet ik zeggen dat de mensen bij Feyenoord al die tijd al proberen mij het gevoel te geven dat ik er bij hoor. Onder trainer Fred Rutten was dat zo en onder deze technische staf ook. Als ik het even niet meer zie zitten, ga ik langs bij Terence Kongolo of Anass Achahbar. Zij helpen mij er dan weer bovenop."