Suarez op zijn plek in Barcelona: ''Fijn dat ik het team kan helpen''

Suarez op zijn plek in Barcelona: ''Fijn dat ik het team kan helpen''

05-11-2015 10:22
5

Even was er angst in Barcelona toen Lionel Messi geblesseerd raakte, maar de andere leden van het gevreesde trio 'MSN' - Luis Suarez en Neymar -  hebben het meer dan goed opgepakt. Negen wedstrijden verder heeft Barcelona zeven keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en slechts één keer verloren.

In die negen wedstrijden scoorde de Spaanse landskampioen liefst twintig keer. Zeventien daarvan kwamen op het conto van Suarez en Neymar. De Uruguyaan en Braziliaan weten elkaar blindelings te vinden. "Als je naast een speler met de kwaliteiten van 'Ney' speelt, dan geniet je natuurlijk van het spel. Behalve het winnen is het heel fijn dat ik het team kan helpen met doelpunten en assist", zegt Suarez op de site van de UEFA.

Ook in de Champions League wist de Spaanse grootmacht te winnen. BATE Borisov werd met 3-0 verslagen. "Behalve de druk om te presteren, maakt het me blij dat ik kan spelen en winnen voor de club waar ik altijd al wilde spelen", vervolgt de oud-Ajacied. "We zijn goed bezig als team en dat maakt mijn blijheid alleen maar groter."