AZ maakt slechte Europa League-avond af met harde nederlaag

05-11-2015 22:54
13

AZ is na de 1-0 nederlaag van twee weken geleden opnieuw tegen een onnodige nederlaag aangelopen tegen FC Augsburg. De Duitsers wonnen in eigen huis met liefst 4-1.

AZ was twee weken geleden veel beter, maar capituleerde door een benutte vrije trap van Augsburg. De verhoudingen waren donderdagavond niet heel anders. De openingsfase was weliswaar voor Augsburg, met kansen voor Raul Bobadilla en Caiuby, maar AZ was het gevaarlijkst. De paal stond echter een vroege openingstreffer van Markus Henriksen in de weg.

Vervolgens kwam Augsburg tóch op voorsprong. Bobadilla schoot een vrije trap fraai achter Gino Coutinho, waarna de doelman negen minuten later opnieuw moest vissen door een goal van de spits. Met de rust in zicht maakte AZ uit het niets gelijk. Vincent Janssen brak door aan de linkerkant, nam de bal mee met zijn borst en schoot met links onder de keeper door.

Het leek een mooie aanleiding voor een comeback in de tweede helft, helemaal omdat Augsburg als nummer laatst van de Bundesliga niet overloopt van zelfvertrouwen. Het kwam er echter niet van, ook door botte pech. Jeffrey Gouweleeuw vond immers de lat op zijn weg en even later raakte ook Alireza Jahanbakhsh het aluminium met een afstandschot.

Aan de andere was Augsburg wel trefzeker. Ji-Dong Won profiteerde met een raak schot in de lange hoek van een fout van Gouweleeuw. Jop van der Linden deed AZ vervolgens de das om door de bal zomaar in te leveren. Bobadilla tekende daardoor voor zijn hattrick. Door de harde nederlaag is AZ hekkensluiter in groep L van de Europa, met drie punten. Athletic Bilbao won in Baskenland met 5-1 van Partizan Belgrado en gaat aan kop met negen punten. Augsburg en Partizan hebben er zes.