'Snotneus' Karsdorp: Er ontstond een akkefietje tijdens een partijtje, dat klopt

'Snotneus' Karsdorp: "Er ontstond een akkefietje tijdens een partijtje, dat klopt"

11-11-2015 12:04
2

Rick Karsdorp is hard op weg publiekslieveling te worden in De Kuip. Dat komt mede door zijn onverzettelijke karakter, iets wat hij niet onder stoelen of banken steekt.

Op de eerste training van Karsdorp met de hoofdmacht van Feyenoord schuwde hij de confrontatie niet. Hij en Wesley Verhoek stonden met de koppen tegen elkaar. "Er ontstond een akkefietje tijdens een partijtje, dat klopt. En dan ben ik niet het type dat zich laat kleineren. Dan kies ik frontaal de aanval", vertelt de rechtsback van de Rotterdammers aan Voetbal International.

"Die bravoure zit er al van jongs af aan in. Wat dat betreft, ben ik een echte Rotterdammer. Ik ben voor niemand bang en loop voor niemand weg. Gelukkig reageerde iedereen er goed op bij Feyenoord, Wesley zelf ook."

Karsdorp erkent dat hij risico nam als 'groentje'. "Want ze hadden natuurlijk ook kunnen denken: hé, wat komt die snotneus nou doen? Niets van dat alles. Dat gif heb je in wedstrijden tenslotte ook nodig. Mensen hebben het weleens over zenuwen voor een wedstrijd, maar daar heb ik nou nooit last van, echt niet. Ik ken geen spanning. Zelfs geen gezonde spanning."