Klein protest tegen Ajax en ontslag Jonk krijgt uitbreiding van personeel

Klein protest tegen Ajax en ontslag Jonk krijgt uitbreiding van personeel

13-11-2015 13:12
34

Een kleine groep mensen heeft zich vrijdagmiddag verzameld voor de aandeelhoudersvergadering van Ajax. Er wordt geprotesteerd tegen het beleid van de Amsterdamse club en vóór het aanblijven van Wim Jonk.

Dat meldt AT5. De stadszender schrijft dat het om een klein protest gaat, mede door het feit dat supportersvereniging AFCA donderdag opriep om niet te gaan protesteren, uit angst voor nog meer verdeeldheid. Dat is bij een aantal Ajax-supporters aan dovemansoren gericht. Zij hebben zich verzameld om Jonk te steunen. Ook het personeel op De Toekomst schaart zich achter de hoofd opleidingen.

De demonstranten vinden daarnaast dat het beleid van Ajax niet klopt. Die mening is ook Tscheu La Ling toegedaan. Het uiterst kritische rapport van de vertrokken adviseur lekte vrijdagochtend uit via De Telegraaf. Op de aandeelhoudersvergadering van vrijdagmiddag wordt de interne strijd binnen Ajax besproken. Het zal draaien om de vraag of de Fluwelen Revolutie van Johan Cruijff een jonge dood sterft, of dat het een nieuwe fase ingaat.