'Barcelona noteert naam van veelscorende Italiaan als alternatief voor Van Persie'

'Barcelona noteert naam van veelscorende Italiaan als alternatief voor Van Persie'

15-11-2015 20:47
2

FC Barcelona is er op gebrand om in januari een extra aanvaller aan de selectie toe te voegen. De namen van David Villa, Robin van Persie, Alexandre Pato, Dirk Kuyt zijn door Spaanse media al genoemd als mogelijke versterkingen. Nu kan ook Sebastian Giovinco aan dat rijtje worden toegevoegd. 

De 28-jarige Giovinco verraste in januari 2015 vriend en vijand door te kiezen voor een transfer naar Toronto FC. Bij die club uit de Major League Soccer laat de international van Italië wekelijks zien dat hij eigenlijk te goed is voor dat niveau. De sierlijke aanvaller, die tussen 2006 en 2015 onder contract stond bij Juventus, scoorde namelijk 22 keer in 33 duels. 

Dat is ook in Catalonië niet onopgemerkt gebleven, blijkt nu. Al maandenlang wordt er in Italië gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Giovinco naar Italië, maar het zou dus goed kunnen dat de Primera Division zijn nieuwe bestemming wordt. Sport weet zelfs dat de zaakwaarnemer van de dribbelaar al enkele keren contact heeft gehad met Barça. 

Het is niet ongebruikelijk dat Amerikaanse clubs hun sterren in de wintermaanden verhuren aan een Europese club, mede omdat het voetbalseizoen in de Verenigde Staten maanden eerder ten einde komt. Bij Barcelona zou Giovinco, met het EK 2016 in aantocht, zijn plek in de Italiaanse selectie veilig kunnen stellen.