Update: Terim kraakt Turkse fans na rumoer tijdens minuut voor Parijs

Update: Terim kraakt Turkse fans na rumoer tijdens minuut voor Parijs

17-11-2015 23:44
42

Een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs is in Istanbul uitgelopen op een pijnlijke vertoning. Dat melden verschillende media uit heel Europa.

Wat dinsdagavond een symbolische één minuut stilte had moeten worden, daar kwam in realiteit weinig van terecht in Istanbul. Voorafgaand aan de oefeninterland tussen Turkije en Griekenland verstoorden enkele supporters van de Turken de minuut met boegroep. Hier en daar werd ook 'Allahu Akbar' geroepen, zo melden verschillende media.

In Turkije worden de beschuldigingen aan het adres van de supporters overigens fel tegengesproken. In de video die hieronder staat, zijn de kreten niet te horen. Het is daarom niet met zekerheid te stellen dat de berichten op de waarheid berusten. Veel accounts op social media beweren dat 'onze soldaten zullen niet sterven, het vaderland zal niet verdeeld worden', werd geroepen. Duidelijk is wel dat de Turken stil hadden moeten zijn tijdens de minuut.

Update 23.43: Fatih Terim is na afloop van de oefeninterland tegen Griekenland (0-0) niet blij met een deel van de Turkse supporters, die de minuut stilte voor 'Parijs' verstoorden. "Waarom kunnen we niet gewoon één minuut stil zitten op zo'n moment", tekenen Turkse media op uit zijn mond. De bondscoach van de EK-deelnemer spuwt ook zijn gal over het gefluit tijdens het Griekse volkslied.