Opvallende afwezigen en verrassende namen in gecombineerd elftal El Clásico

Opvallende afwezigen en verrassende namen in gecombineerd elftal El Clásico

21-11-2015 07:00
5

In het voetbal is er waarschijnlijk geen grotere clash denkbaar dan Real Madrid - FC Barcelona. De twee giganten uit het Spaanse en Europese voetbal spelen vandaag voor het eerst dit seizoen tegen elkaar. Whoscored.com stelde het best mogelijke gecombineerde elftal samen, gebaseerd op statistisch berekende resultaten in de competitie. In het team zijn een paar opvallende afwezigen en verrassende namen te vinden.

Keylor Navas (Real Madrid): 7.55
Keylor Navas draait tot dusver een prima seizoen bij Real Madrid. Waar hij het vorig jaar nog moest doen met de concurrentie van Iker Casillas, is de Costa Ricaan nu de onbetwiste nummer één bij de Madrilenen. In negen wedstrijden moest Navas slechts drie keer vissen.

Dani Carvajal (Real Madrid): 7.44
Door het aantrekken van Danilo heeft Dani Carvajal er dit seizoen een zware concurrent bijgekregen. Toch verslaat de Spanjaard zijn Braziliaanse ploeggenoot en is hij dus de beste rechtsback van de Clásico.

Sergio Ramos (Real Madrid): 7.64
Sergio Ramos is dit seizoen door een schouderblessure nog niet veel in actie gekomen. In de wedstrijden die de verdediger wel speelde maakte de Spanjaard een dusdanig goede indruk dat hij het heeft gehaald tot de beste elf. Per wedstrijd heeft Ramos gemiddeld 3.8 onderscheppingen.

Gerard Pique (FC Barcelona): 7.09
Sergio Ramos wordt in het centrum vergezeld door Gerard Pique. Slechts twee spelers in de Primera Division wonnen meer persoonlijke duels per wedstrijd dan Pique (3.6).  

Marcelo (Real Madrid): 7.88
De achterhoede wordt gecompleteerd door Marcelo. De Braziliaan kent tot dusver een uitstekend seizoen en was bij afwezigheid van Sergio Ramos zelfs aanvoerder van de Madrilenen. Per wedstrijd wist Marcelo gemiddeld 2.7 succesvolle tackles uit te voeren.

Sergi Roberto (FC Barcelona): 7.29
Dit seizoen is Sergi Roberto met acht basisoptredens definitief doorgebroken. Daarnaast heeft de 23-jarige Spanjaard al drie assists op zijn naam. Tot dusver wist geen enkele andere speler van Barcelona dit aantal te overtreffen.

Luka Modric (Real Madrid): 7.52
Luka Modric is zonder twijfel één van de beste passers van de wereld. Ook dit seizoen kwam maarliefst 92.1% van de passes aan. 

Casemiro (Real Madrid): 7.32
De verhuurperiode van Casemiro aan FC Porto heeft de Braziliaan zeer goed gedaan. Sinds zijn terugkeer bij Real Madrid is de 23-jarige met zijn verdedigende kwaliteiten onmisbaar op het middenveld van Real Madrid.

Lionel Messi (FC Barcelona): 8.44
Door een knieblessure kwam Messi dit seizoen nog niet vaak in actie. In de wedstrijden die de Argentijn wel speelde maakte de Argentijn wel een uitermate goede indruk. De aanvaller speelde slechts 401 van de mogelijke 990 minuten, maar staat met een aantal van 39 toch tweede in de ranglijst van voltooide dribbels in de Primera Division.

Luis Suarez (FC Barcelona): 7.79
Na een wat magere start van het seizoen is Luis Suarez de laatste wedstrijden helemaal los bij Barcelona. De Uruguayaan scoorde de laatste zes competitiewedstrijden acht keer en lijkt helemaal klaar te zijn voor El Clásico.

Neymar (FC Barcelona): 8.63
Met een beoordeling van 8.63 heeft Neymar de hoogste rating gekregen. De Braziliaan verkeert in de vorm van zijn leven en heeft dit seizoen al elf doelpunten weten te maken. De vraag is of Neymar bij Messi's terugkeer nog steeds zo kan floreren.

Kan jij je vinden in deze namen? Welke spelers horen niet in dit elftal thuis en wie ontbreken er volgens jou? Laat het weten in een reactie!